Header Image

Staphorst in Beeld

Staphorst in Beeld is een digitale collectie van hoe Staphorst metafoor geworden is voor de Bible Belt en hoe de dorpen Staphorst en Rouveen de afgelopen decennia zijn verbeeld door filmmakers, journalisten, fotografen, schrijvers, kunstenaars en wetenschappers. 

De beste, belangrijkste en/of opvallendste items zijn voorzien van commentaar: wat is de achtergrond van de maker? Welk beeld komt er van Staphorst naar voren? En waarom is het beeld op die manier geschetst?

Veel belangstelling
Op 3 november 2012 is de website www.staphorstinbeeld.nl gelanceerd. Het project kreeg veel belangstelling van regionale en landelijke media. De digitale collectie is sinds de lancering tweemaal van nieuwe items voorzien. Bij de laatste keer is ook de vormgeving van de site verbeterd. De lancering van de vernieuwde versie van Staphorst in Beeld staat gepland voor het najaar van 2017.

Sponsors
De collectie Staphorst in Beeld is ontstaan dankzij financiële steun van het coöperatiefonds van de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland en de Gemeente Staphorst.

 

Top

Voor uw gebruiksgemak gebruiken we cookies op deze website.