Header Image

Projecten en producties

Sinds 2009 realiseerde stichting Sous les Arbres, naast wat kleinschalige activiteiten en exposities, de volgende grotere projecten.

Vreemdelingen & Bijwoners
In 2011 verscheen de documentaire Vreemdelingen & Bijwoners, gemaakt door filmmaker/regisseur Geertjan Lassche. De documentaire won in 2012 zowel de juryprijs en de publieksprijs van De Tegel - een belangrijke journalistieke vakprijs.
Meer informatie >>

Staphorst in Beeld
In 2012 werd de online expositie/collectie Staphorst in Beeld gelanceerd. De collectie maakt inzichtelijk hoe en door wie Staphorst in de afgelopen decennia is verbeeld door media, filmmakers, fotografen, schrijvers, kunstenaars en onderzoekers.
Meer informatie >>

Oerijssel deel 1 - Zunnewende
In 2014 ging de filmdocumentaire Oerijssel deel 1 - Zunnewende in première. Oerijssel is een documentaire-serie over volksgeloof in de streekcultuur van Overijssel. Deel 1 gaat over ons aller heimelijk verlangen naar de mystiek van het verre verleden. Het verhaal neemt de kijker mee door het landschap van Overijssel, vanaf de donkere dagen, via de vruchtbaarheidsfeesten in het voorjaar, naar het zonnnewende-ritueel op de langste dag van het jaar.
Meer informatie >>

Oerijssel deel 2 - Winterwende
In 2015 verscheen filmdocumentaire Oerijssel deel 2 - Winterwende. Dit deel start aan het eind van de zomer. De herfst komt eraan en het wordt steeds donkerder. Zoals de voorjaarsrituelen vooral de vruchtbaarheid stimuleerden, lijkt het najaar mensen bang te maken voor voor het onbekende. Het blijkt de voedingsbodem voor angstige volksverhalen. Zoals de stokoude sage Derk met de Beer, ook wel bekend als Derk met de Honden. Wat is de bron van dit oude volksverhaal?
Meer informatie >>

 

Top

Voor uw gebruiksgemak gebruiken we cookies op deze website.