Header Image

Onder de Boompies

'De Boompies' is in de volksmond de benaming voor het meest 'westelijke' (feitelijk zuidelijke) deel van de lintbebouwing van Staphorst en Rouveen. Deze streek van amper een kilometer lang wordt gekenmerkt door hoge bomen aan weerszijden van de weg. Filmmaker/regisseur Geertjan Lassche woont in het Rouveense gedeelte van deze area. Hij was het die in 2009 het initiatief nam voor de oprichting van de stichting Sous les Arbres.

Verbeelding
Het was een snel uitgemaakte zaak dat de stichting vernoemd zou worden naar de plek waar deze ontstond. Bovendien is het een naam die tot de verbeelding spreekt en daarom goed aansluit bij de doelstelling van de stichting.

Franse vertaling
Om de stichting niet louter een regionale uitstraling te geven, werd gekozen voor de Franse vertaling van 'Onder de Bomen'. Wel staat de stichting officieel - oftewel, statutair en bij de Kamer van Koophandel - bekend als stichting Sous les Arbres | Onder de Boompies.

Geertjan Lassche is nog steeds betrokken bij Sous les Arbres als filmmaker/regisseur en adviseur, maar bekleedt binnen de stichting geen functie als bestuurslid of anderszins.

 

Top

Voor uw gebruiksgemak gebruiken we cookies op deze website.