Sfeervolle avond in Zalk met docufilm ‘Winterwende’

De deel van een oude boerderij op Landgoed Buckhorst bij Zalk was gisteravond het decor van een vertoning van de regionale docufilm ‘Oerijssel – Winterwende’, gemaakt door Geertjan Lassche in opdracht van onze stichting. Het werd een prachtige avond. De koude, winterse omstandigheden pasten goed bij deze docufilm over oeroude volksverhalen uit deze tijd van het jaar. De film gaat over onze heimelijke angst voor dingen waarvan we niet weten of ze er echt zijn… maar je kunt nooit weten.

Saxofoonmuziek en glühwein

Niet alleen kregen de ruim 70 bezoekers de film Winterwende te zien – deel 2 van het tweeluik Oerijssel -, ook kwam saxofoniste Manon Valk muziek maken en was er na afloop warme glühwein bij de vuurkorf. Verder vertelden Wouter en Ellen van Raalte, eigenaars van het terrein, iets over hun plannen met het voormalige landgoed. Ze willen er een ‘buurtschap’ voor wonen/werken van maken – ook voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook wordt het landgoed deels toegankelijk, met wandelmogelijkheden en een pluktuin. Een plek waar voor iedereen iets te zien of ontdekken is.

Bekijk de foto’s

Kon je er niet bij zijn? Niet getreurd, op 29 december wordt Winterwende opnieuw vertoond; dan in De Veldschuur Rouveen. Informatie daarover kun je hier vinden. Wil je nagenieten van de vertoning in Zalk, dan kan dat via de foto’s hieronder.

Top

Voor uw gebruiksgemak gebruiken we cookies op deze website.