Unieke openluchtvoorstelling van Oerijssel Zunnewende in Hattem

De regionale docufilm ‘Oerijssel – Zunnewende’ komt op zaterdag 16 juli 2022 naar Hattem voor een eenmalige openluchtvoorstelling op landgoed De Vuursteen, letterlijk in de achtertuin van hoofdpersoon Margje Fikse. Voor de vertoning zijn slechts 100 plekken beschikbaar. De film begint om 20:30 uur, er is inloop vanaf ongeveer 20:00 uur.

Allereerste openluchtvoorstelling

De voorstelling in Hattem is de allereerste openluchtvertoning van Oerijssel – Zunnewende. Sinds hij werd uitgebracht draaide de docu uitsluitend in filmtheaters, dorpshuizen en schuren. Voor liefhebbers van de Overijsselse geschiedenis en streekcultuur is dit daarom een unieke kans: de film zien en beleven op één van de plekken waar hij is opgenomen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Oerijssel Zunnewende

Oertijd van Overijssel

Zunnewende is deel één van het tweeluik Oerijssel, gemaakt door Geertjan Lassche uit Rouveen voor stichting Onder de Boompies/Sous les Arbres. Hoofdpersoon is radio- en tv-maker Margje Fikse, die opgroeide langs de IJssel, naar Amsterdam verhuisde en als dertiger terugkeert naar het Oosten. Vanuit haar nieuwe woonplaats langs de IJssel gaat ze op zoek naar haar roots en naar de oertijd van Overijssel. ”We gaan op zoek naar de tijden van heidendom, bijgeloof en oeroude rituelen”, vertelt Lassche.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Oerijssel Zunnewende

Sferische belevenis

“Veel daarvan is nooit verdwenen. Ook niet toen zendelingen als Lebuïnus hier het christelijk geloof kwamen brengen”, licht hij toe. “Oerijssel laat mensen ervaren waar hun wortels liggen en hoe die wortels vandaag de dag nog levend zijn.” Het eerste deel, Zunnewende, heeft iets van een ‘roadmovie’, schetst Lassche. “Het is een sferische belevenis, waarin heden en verleden doorlopend met elkaar worden verweven en we allerlei plekken in Overijssel aandoen.”

Informatie en aanmelden

Aanmelden kan via: info@souslesarbres.nl of ons contactformulier (klik hier) onder vermelding van uw volledige naam, telefoonnummer, e-mailadres en het aantal personen waarvoor u wilt reserveren. Toegangsprijs is €15,- per persoon, koffie/thee inbegrepen. Verder geldt: neem je eigen stoel, picknickkleed en eventueel hapjes en drankjes mee. Wie zich aanmeldt krijgt nadere informatie per e-mail over de exacte locatie, parkeren enz.

Oerijssel Zunnewende
Top

Voor uw gebruiksgemak gebruiken we cookies op deze website.