Header Image

Live Muziek onder de Boompies

'Live Muziek onder de Boompies' startte in 2013 als een eenmalig openlucht-concert, bedoeld om fase 2 van de online collectie Staphorst in Beeld te lanceren. Intussen is het uitgegroeid tot een tweejaarlijks muzikaal event, steeds met een andere insteek. Het evenement vind steeds plaats in de openlucht, in de voortuin van de monumentale woonboerderij aan de Oude Rijksweg 733 in Rouveen, waar Rouvener Geertjan Lassche woont.

Lokaal talent en jazz
Sinds 2013 vonden drie versies van Live Muziek onder de Boompies plaats. Op 14 september 2013 werd de eerste editie gehouden, toen nog onder de noemer 'Staphorst in Beeld en Geluid'. Tijdens dit openluchtoptreden gaf lokaal talent uit Rouveen/Staphorst optredens, omlijst door oude Staphorster filmbeelden. Op 27 augustus 2016 kwam de Duitse jazzband Memphis PC naar Rouveen voor een optreden onder de boompies. Zo'n 200 mensen bezochten de eerste twee openlucht-concerten.

Rijksmuseumorkest
De derde editie van 'Live Muziek onder de Boompies' op 8 september 2018 werd zelfs bezocht door ruim 300 mensen. Tegen het sfeervolle decor van de verlichte rijksmonumentale boerderij speelde het ‘rijksmuseumorkest’ uit Amsterdam bekende klassieke werken. Dit gelegenheidsensemble van violisten en accordeonisten treedt regelmatig op onder het Rijksmuseum in Amsterdam en is populair bij passerende fietsers en toeristen. Janos Konrad, één van de muzikanten, is eerste violist bij het Nederlands Philarmonisch Orkest in Amsterdam. Het ensemble speelde werken van Bach, Vivaldi, Pachelbel, Mozart en afsluitend van Puccini en Monti.

(Lees verder onder de video)

Rouveense Molukkers
Het derde openlucht-concert kende bovendien een verrassingsact. Silke, kleindochter van de inmiddels overleden Mathijs Souhoka, hoofdpersoon in de documentaire Vreemdelingen & Bijwoners, kreeg de bezoekers muisstil met het zingen van ‘Vergeet me niet’. Ze vestigde daarmee de aandacht op Rouveense Molukkers die eens in Kamp Conrad woonden. Silke gaf haar optreden in Staphorster klederdracht.

Live Muziek onder de Boompies vindt om de twee jaar plaats op of rond Open Monumentendag. Het is een initiatief van Sous les Arbres | Onder de Boompies, samen met buurtbewoners van westelijk Rouveen. Het concert wordt mogelijk gemaakt met steun van lokale bedrijven en giften van bezoekers.

Bekijk hieronder foto's van de laatste editie van Live Muziek onder de Boompies:

Live Muziek

Live Muziek

Live Muziek

Live Muziek

Live Muziek

Live Muziek

Live Muziek

Live Muziek

 

Top

Voor uw gebruiksgemak gebruiken we cookies op deze website.